Viime viikolla Nelma oli mukana koululla pari päivää, kun meillä oli "pentupäiväkoti"-kurssi. Käytiin läpi asioita joita on hyvä muistaa koiranpentujen kanssa. Viimeisenä päivänä niitä ihania luttanoita oli viisi! Kolme sileäkarvaisen noutajan pentua, yksi lagotto romagnolon pentu sekä yksi belgianpaimenkoiran pentu (malinois). Nelma oli todella nätisti vauvojen kanssa, tosin ihmetteli vähän, että mitä ne on. Haisteli sileäkarvaisia noutajavauvoja pitkään, muttei tainnut silti tajuta mitä ne on.  :) Syy miksi Nelma oli pentupäiväkodissa mukana oli se, että ensimmäisenä päivänä pentuja oli vain yksi ja "harjoituskappaleita" tarvittiin. Ja oli todella hyvä, että Nelmalla kului päivän energiat siellä, koska olin molempina päivinä vielä koulun jälkeen töissä.

Tämän viikon keskiviikkona Nelma oli taas koululla mukana, kun aloitettiin mejäkurssi koulun yhden opettajan vetämänä. Vedettiin jäljet ja koirat odottelivat sillä aikaa sisätiloissa. Jouduin viemään fasaanin jälkeenpäin jäljen päähän, koska niitä ei riittänyt joka jäljelle ja se aiheutti aluksi hankaluuksia Nelmalle. Otti ilmavainun ja meinasi lähteä hakemaan lintua suoraan, mutta kun lähdettiin uudelleen alusta, niin hyvinhän se jäljesti loppumatkan! Ja lintukin löytyi jäljen päästä ja sitä kantoi hetken suussaan. Fasaania ei ollut ennen nähnytkään, joten oli hyvä nähdä miten käyttäytyi sen kanssa.

Muuten ei olla harrastettu mitään erikoista. Tokoa ollaan tehty sisällä ja vähän ulkonakin ja naksuttimen avulla se sujuu mukavasti. Liikkeissä on vielä aika paljonkin hiottavaa, mutta melko kivasti Nelma jo osaa. Malttia on tullut hirveästi lisää ja pysyy maassa vaikka pomppisin ympärillä. Kiitos vain Annulle hyvistä vinkeistä! :) Ensi viikolla tokoillaankin siellä koulun mejäkurssilla, mikä tekee hyvää, kun on niin paljon muita koiria häiriönä. Ehkä me sinne tokokokeisiinkin uskaltaudutaan joskus... ;)

Nelman takana oleva musta kasa on flättivauva :)
471336.jpg

471356.jpg

471339.jpg

Metsäreissu 13.3
471333.jpg